
| Taal | Type | Link |
| EN | website | Education Wat gebeurt er met de gelatine als ananas en gelatine elkaar ontmoeten? |
| EN | website | The Naked Scientists Verse ananas in gelatine lukt niet, uit blik lukt wel |
| EN | website | GSLC Stukje rijpe ananas op gelatine laat de activiteit van enzymen zien. |
| EN | website | I Love Bacteria Enzymen aan het werk met verse ananas en gelatine. Prima illustratie en uitleg. |
| EN | website | Science by Email Uitgebreide en duidelijke uitleg. |
| EN | website | Science by Email Goed stukje over 'toepassingen'. |
| Taal | Type | Link |
| EN | website | Science Buddies Voedsel verteren. Rol enzymen. Onderzoek catalase helpt tegen celschade. |
| EN | website | Education Catalase- en waterstofperoxide-experiment. Enzymen als katalysatoren. Versnellen. |
| Taal | Type | Link |
| EN | website | Dragon Hier wordt aardappel gebruikt. |
| EN | website | The Naked Scientists Duidelijke uitleg, mooi geïllustreerd, ook een video. |
| Taal | Type | Link |
| NL | website | Experimenten Online Aantonen enzymen in speeksel door middel van een zetmeeloplossing en jodiumproef. |
| NL | Technopolis Wat doet speeksel met je eten. Didakische tips en extra info. Download pakket. P.10. |
|
| NL | video | Willem Wever Spuug is handig om eten te verteren. Professor Amito laat m.b.v. vla zien hoe het werkt. |
| NL | website | Science Space Je eigen enzymen uit speeksel in actie zien in een proef met zetmeel en jodium. |
| EN | website | The Naked Scientists Brood eten, blijven kauwen. Wat merk je aan de smaak? Duidelijke uitleg, geïllustreerd. |
| EN | website | SOF Proefje met speeksel en Benedicts reagens. |
| EN | website | SciTech Enzymen in actie. |




